Produkt lagd i varukorgen

Ida Söderlund

Redan som barn hade Ida en egen stil, man kunde alltid se vilka teckningar som var hennes, en egen stil som har bevarats och vårdats.

Ida växte upp i ett hem med en skapande mamma och ritande och tecknande var en självklar del av tillvaron. Trots detta så har hon haft flera långa avbrott från tecknandet och till och med varit rädd för att använda pennan till annat än att skriva med.

Grafisk Form på gymnasiet gav Ida en plattform för att utveckla sitt intresse för färg och form. Det är förmodligen någonstans här som hennes önskan att skriva och teckna en barnbok har sina rötter. Datorn blev det självklara verktyget för hennes skapande och otaliga timmar spenderades i Adobe Illustrator där figurer och mönster växte fram.

Att starta upp ett instagramkonto för sin konst var inte självklart, men det var tack vare den uppskattning och feedback som detta gav som hon bestämde sig för att släppa loss skapandet och låta det få leva sitt eget liv.

På senare tid har Ida åter blivit vän med pennan och till och med vågat sig på att leka med otäckheter som akvarellfärger. 

Idag bor Ida med man och två barn utanför Västerås och man vet aldrig vad som händer i pysselrummet efter nattning...

För att se vad Ida håller på med just nu så kan du leta upp @ida.maries på instagram.